51% van de thuiswerkers is positief over de HR-afdeling


51% van de thuiswerkers is positief over de HR-afdeling

Publicatie datum 21 oktober 2020

Velen van ons werken sinds maart veel tijd volledig thuis. De teugels werden met de maanden weer lichtelijk gevierd, maar sinds oktober moeten we weer verplicht thuiswerken. We kunnen hier veel van vinden, maar het is nou eenmaal niet anders. Voel jij je nog verbonden met de organisatie en heb je het gevoel dat er nog genoeg aandacht aan je geschonken wordt, terwijl je in je pyjama achter je scherm kruipt iedere ochtend? Dit is bij veel bedrijven te danken aan de HR-afdeling.

 

Dikke Pluim

Hr-diensverlener Visma | Raet hebben een onderzoek gedaan over hoe de thuiswerkende Nederlander de HR-afdeling heeft ervaren in deze crisis. 51% van de 1000 thuiswerkers geven aan dat de HR-professionals in hun organisatie een dikke pluim verdienen. Zij gaven het personeel een warm gevoel tijdens en na de eerste lockdown. 47% van de ondervraagden geeft zelfs aan trots te zijn en te zeggen dat de HR-afdeling de reden is dat zij goed (thuis) konden werken.

 

Uitdagingen

Voor doorgewinterde ervaren HR-professionals is dit al een lastige tijd. Laat staan voor de ondernemers of andere werknemers die de HR-rol op zich hebben genomen. HR is meer dan alleen een ‘beetje’ contact houden met personeel. Denk onder andere aan werknemers tevreden houden, hen uitdagen, personeelshandboeken schrijven, strategieën ontwikkelen, maar helaas ook ontslaan.

 

Diensten

Heb je hulp nodig omdat je dankzij de crisis niet meer ‘normaal’ kan ondernemen. Of omdat je toch wel te veel op je bord hebt genomen door HR naast je eigen werkzaamheden om erbij te doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bieden onder andere een gratis thuiswerk-Quickscan aan om inzichten te krijgen over hoe jouw medewerkers hier mee omgaan, maar ook waar zij vanuit de organisatie behoefte aan hebben. Buiten onze HR-pakketten om, bieden we ook een strippenkaart aan van 15 uur. Deze kan je wanneer je maar wilt, voor alles omtrent HR inzetten. Van contracten opstellen tot ‘online’ ontwikkelingsgesprekken houden.

 

Contact

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn en Facebook!

 

Foto door Ann H via Pexels

 

Gerelateerde artikelen

Wanneer mag ik iemand ontslaan?

Oproepkrachten in 2020, hoe en wat?

‘Er zijn geen voordelen verbonden aan thuis werken..’

De Nederlandse vacaturemarkt heeft 28% ingeleverd sinds de Corona uitbraak

Werknemers in vaste loondienst worden geraakt

Tags : HR, Medewerkers, personeel, thuiswerken,