De kracht van secundaire arbeidsvoorwaarden 


De kracht van secundaire arbeidsvoorwaarden 

Publicatie datum 16 april 2021

Auteur: Yvonne Dekker

Pieter, gefeliciteerd met je nieuwe baan! Je salaris wordt €3.000,- bruto per maand, je krijgt een leaseauto, bouwt pensioen op en je hebt jaarlijks in mei een leuk extraatje, want dan ontvang je vakantiegeld.  

 

1,5 jaar later zegt Pieter zijn baan op, want hij heeft een leuk aanbod gehad bij een ander bedrijf. Het salaris blijft weliswaar hetzelfde, evenals de auto, maar daar ontvangt hij net wat extra’s: korting bij sportscholen, een telefoon van de zaak en tot slot ook een budget om zichzelf verder te ontwikkelen.  

 

Herkenbaar?  

 

Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden 

Salaris is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Medewerkers kijken naar het totale plaatje. Arbeidsvoorwaarden zoals flexibiliteit qua werktijden, hoeveelheid vakantiedagen en pensioenopbouw worden ook wel de primaire arbeidsvoorwaarden genoemd en dat betekent dat veel werkgevers deze hanteren. 

 

In de secundaire arbeidsvoorwaarden kun je onderscheidend zijn als ondernemer. Denk aan een dertiende maand, een prestatiebonus, telefoon of laptop van de zaak, opleidingsbudget of een abonnement bij een sportschool. De huidige generatie hecht hier veel waarde aan en dit zie je dan ook al vaker terug in vacatures. 

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen van financiële aard zijn, maar dit hoeft niet. Ze kunnen ook wel als ‘extra’ worden gezien binnen de organisatie, zoals het bieden van kinderopvang of bedrijfsfitness. 

 

Een massagestoel en yoga, deze bedrijven bieden het aan! 

Wist je dat bol.com massagestoelen heeft voor de medewerkers? Een voetbalveld, een schommel en zelfs een eigen gym? Als de medewerkers tot rust willen komen, dan kunnen ze naar de bibliotheek of naar een stilteplek.  

 

AFAS is ook een bedrijf die veel extra’s biedt. Zij hebben in hun pand een eigen gym, organiseren maandelijks yoga sessies en hebben een eigen bedrijfsrestaurant.  

 

En nu? 

Nu betekent dit natuurlijk niet dat je direct ruimte moet maken voor een sportschool binnen je bedrijf, maar we raden wel aan om te onderzoeken wat jouw medewerkers blij maakt. Een aantal tips: 

 

  • Kijk naar wat de medewerkers binnen jouw organisatie blij maakt en kijk of je daarop kunt inspelen met arbeidsvoorwaarden; 
  • Zorg ervoor dat je weet of vraagt waarom medewerkers weggaan. Het is zonde als men weggaat (zoals Pieter) vanwege een paar extra’s die jij wellicht ook kunt bieden om een topper te houden; 
  • Wil je nieuwe medewerkers werven? Wat kan hun over de streep trekken om voor jou te kiezen als organisatie? Kijk of je daarop kunt inspelen met de arbeidsvoorwaarden; 
  • Uiteraard moeten de arbeidsvoorwaarden haalbaar zijn en passen bij de identiteit van je organisatie, verlies dit niet uit het oog; 
  • Wil je wat extra’s bieden, maar je weet niet goed wat of wil je de regie bij de medewerkers leggen? Kijk dan naar arbeidsvoorwaarden à la carte (oftewel het cafetariasysteem), zo kunnen medewerkers hun eigen arbeidsvoorwaarden samenstellen naar gelang hun behoefte. 

 

De kracht  

De kracht ligt hem dus in het aanbieden van arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw organisatie, jouw medewerkers en jouw medewerkers van de ‘toekomst’. Zorg dat de ‘parels’ voor jou kiezen en dat je ze ook vasthoudt, oftewel het bekende: binden en boeien. Een HR-adviseur kan hier goed advies over geven en onderzoeken wat passend is binnen jouw organisatie. 

 

Contact

Tot slot een gouden tip: wees transparant en zorg dat jouw arbeidsvoorwaarden inzichtelijk zijn. Voor zowel je huidige medewerkers als de medewerker van de toekomst. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Vakantiedip voorkomen? Dat doe je zo

Gelukkige werknemers? Dat heb je zelf in de hand! 

Wat kan PAVO Advice voor jou betekenen?

Binden en boeien

Hoe je in vier stappen kan besparen op de verzuimkosten

PAVO Advice, de full-service HR dienstverlener in West-Friesland

Tips en trick om HR te digitaliseren

Tags : AFAS, arbeidsvoorwaarden, bol.com, HR, personeel, secundaire arbeidsvoorwaarden, werkgever, werknemer,