De start van PAVO Advice


De start van PAVO Advice

Publicatie datum 15 oktober 2020

Auteur: Yvonne Dekker

PAVO Advice ontzorgt ondernemers op het gebied van Recruitment en HR. Ondernemers Cees en Roy van der Pouw, vader en zoon, zijn in de zomer van 2017 gestart met een eigen onderneming. “Je ziet de wereld veranderen en je weet dat er veel mensen zijn die onze hulp kunnen gebruiken”, vertellen Cees en Roy. “Met die passie en drive ondernemen wij”.

 

Cees heeft meer dan 30 jaar ervaring in operations als Directeur en manager bij financiële instellingen. In die rollen is hij altijd een generalist geweest met een focus op Operations en heeft altijd aandacht gehad voor de ontwikkeling van mensen. Roy heeft veel ervaring opgedaan door bij twee start up’s als allereerste medewerker te werken. Roy houdt van dit vakgebied, Roy: “Mensen helpen aan een nieuwe uitdaging en bedrijven helpen aan de juiste mensen. Wij merken dat kandidaten en bedrijven steeds meer geadviseerd willen worden en dat is precies wat we met PAVO willen doen”.

 

Hoe zijn jullie gestart met Pavo Advice?

“We hadden het er al jaren over en waren veel aan het sparren met elkaar. In 2017 was het tijd om die beslissing te maken en dat hebben we gedaan. De start was erg goed, wij konden onszelf een aantal dagen verhuren aan bedrijven en de andere dagen konden wij werken aan onze naamsbekendheid. In het begin richtte wij ons met name op Recruitment en Interim Management. Maar snel daarna is HR van de grond gekomen. Wij hebben momenteel meerdere klanten in onze portfolio zitten. Op dit moment zijn we met tien personen. We zijn erg trots op wat we de afgelopen twee jaar hebben neergezet”.

 

Kun je wat meer vertellen over de HR dienstverlening?

“We zijn gestart met Recruitment en Interim Management, maar hebben de focus verlegd naar Recruitment en HR dienstverlening. In vervolg op deze verschuiving is er eind 2019 een compleet vernieuwde website online gekomen. Dit om duidelijk te maken wat wij vanuit ons assortiment kunnen aanbieden om de ondernemer te kunnen ontlasten.

Voor de HR dienstverlening richten wij ons met name op het MKB in West Friesland. Wij willen ondernemers ontzorgen op het gebied van HR. De ondernemer ziet deze HR werkzaamheden vaak als ‘randzaken’. Terwijl je medewerkers heel belangrijk zijn voor je organisatie. Onze kracht ligt in HR en helpen daarom graag de ondernemer zodat die zich kan richten op zijn Core Business.

Onze dienstverlening is maatwerk en samen kijken wij naar de beste invulling. We hebben als basis drie pakketdiensten: van administratie tot het ontwikkelen van HR beleid. Een strippenkaart behoort ook tot de mogelijkheden. Dan kunnen de ondernemingen ons benaderen wanneer ze dat nodig vinden. Voor advies, maar ook voor bijvoorbeeld het opstellen van een personeelshandboek of functieprofielen”.

 

Wat maakt jullie bedrijf uniek?

“Onze nuchtere en eerlijke aanpak, maar ook het plezier erin! We zijn een familiebedrijf en willen een partner zijn voor de ondernemer. Onze dienstverlening gaat verder dan alleen uitvoeren. Wij denken graag mee en zijn de sparringpartner voor de ondernemer. Samen kunnen we veel meer bereiken”.

 

Waar komt jullie passie om te ondernemen vandaan?

“De passie komt uit onszelf. Mensen helpen zit in onze genen. Ook al zijn wij twee hele andere mensen, het helpen is iets wat ons samen verbindt en daardoor ook met anderen. Wij houden van het werken met mensen en in deze branche kunnen wij dat mooi samenbrengen”.

 

Wat vinden jullie het allerleukst aan ondernemen?

“De vrijheid om te doen wat je wilt, met wie je wilt en wanneer je dat wilt. Als ondernemer wil je natuurlijk heel veel klanten van dienst zijn, maar dat gaat niet zonder plezier. Plezier staat bovenaan in alles wat wij doen. Daarnaast vinden wij korte lijnen erg fijn. Zo kunnen er snel beslissingen worden genomen. Hoe leuk het ook is om samen te ondernemen. Het is van groot belang om dit samen te doen met mensen waarin je gelooft en vertrouwen in hebt je gestelde doelen te willen behalen”.

 

Hoe verdelen jullie de werkzaamheden?

Roy: “Wij zijn de partij om de ondernemer te ontzorgen op HR. Zodat de ondernemer kan ondernemen en kan focussen op zijn Core Business. Voor ons is dat niet anders doen waar we goed in zijn, zonder afleiding. In de praktijk betekent dit, dat ik mij vooral bezighoud met recruitment en sales, maar ook met groei en strategische keuzes van PAVO”.

 

Cees: “Ik richt mij meer op het operationele gedeelte. Ik ben een generalist en van vele markten thuis en streef ernaar om alles binnen een bedrijf te stroomlijnen oftewel zo optimaal mogelijk in te richten. Dit gaat met ups en downs, omdat je vaak moet pionieren. Niet alles gaat in een keer goed, maar met de juiste mensen om je heen sta je als team sterk en vinden wij altijd weer de juiste richting”.

 

Waar willen jullie over 5 jaar staan?

Cees: “Over 5 jaar zijn wij een gezond en jong bedrijf waarin meerdere disciplines vertegenwoordigd zijn. We kunnen meer dan alleen HR en Recruitment. PAVO heeft daarom ook als doel om een goede partner te zijn voor zijn klanten. Wat wij zelf niet kunnen doen, gaan wij in samenwerking met de juiste partners oplossen. Uiteindelijk gaat het om het ontzorgen van de ondernemer”.

 

Roy: “En als wij kijken naar HR inhoudelijk, zijn wij over 5 jaar de HR outsourcingspartij voor het MKB en het kennishuis voor alle vragen wat hieraan gerelateerd is. Op Recruitment gebied zie ik veel veranderingen in de manier van werven, maar ook in het belang van het houden van (goed) personeel. Voor Recruitment willen wij dan ook een goede/stevige partner zijn op het gebied van Employer branding, customer relationship en arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen”.

 

Hebben jullie een gouden tip?

Roy: “Work harder on yourself than you do on your job (Jim Rohn). Hiermee bedoel ik: zorg altijd dat je groeit en dan komt de rest vanzelf! Persoonlijke ontwikkeling is de sleutel”.

Cees: “Wees niet bang en durf, maar blijf wel met beide benen op de grond staan. Ondernemen is een vak, maar zonder durf gaat het niets worden. Zorg dat je mensen om je heen verzamelt die je op verschillende onderwerpen kunnen helpen door te luisteren, vragen te beantwoorden, extra kennis in te brengen en wakker te schudden als dat nodig is”.

 

Wat wil je andere ondernemers meegeven?

Cees van der Pouw: “Have the courage to follow your heart and intuition. Als het goed gaat is er niets aan de hand, maar als het fout gaat durf dan ook de beslissing te nemen om te corrigeren”.

 

Contact

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Wat kan PAVO Advice voor jou betekenen?

Maak kennis met PAVO Advice

Thuiswerktijd – Esmee Veenstra

De Thuiswerktijd van – Joost Seeboldt 

Thuiswerktijd – Cees van der Pouw

De Thuiswerktijd van – Rianne Steinz

Tags : Over ons, pavo, personeel,