‘Er zijn geen voordelen verbonden aan thuiswerken..’


‘Er zijn geen voordelen verbonden aan thuiswerken..’

Publicatie datum 27 juli 2020

..Of toch niet?

 

Vooroordelen en voordelen

Het wordt met regelmaat gezegd dat thuiswerken niet voor goede resultaten zorgt. Het beeld wat er veelal is, is dat er maar ‘even’ gewerkt wordt, de kantjes ervan afgelopen worden en dat er letterlijk en fysiek afstand is tussen werknemers. Uit onderzoek blijkt dat er wel degelijk voordelen zijn. Thuiswerken blijkt een positieve invloed te hebben op de bedrijfscultuur. Dit is onderzocht door Intuo by Unit4 onder 29.197 gebruikers.

 

De data van Intuo by Unit4 geeft aan dat er voornamelijk positieve ontwikkelingen zijn in het klimaat op kantoor/werkvloer. Maar liefst 8% van de werknemers heeft tijdens de intelligente lockdown meer feedback ontvangen dan in de periode daarvoor. Hierdoor krijgen medewerkers het gevoel dat er aan ze gedacht wordt en dat er actief aandacht gezocht wordt. Ook zijn gezamenlijke doelen in de organisatie (company alignment) gestegen. Het gevoel van erkenning steeg met 6%. Toch zijn de relaties met collega’s met 4 procent gedaald. Dit is niet gek aangezien de meeste mensen hun collega’s in maanden niet gezien hebben.

 

Feedback en erkenning

Werkgevers en werknemers hebben zich snel moeten aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’. Dit heeft zoals hierboven te lezen is, positieve en negatieve gevolgen. Ook is, zoals verwacht, op veel plekken de bedrijfscultuur aan het veranderen. Feedback en erkenning zijn structurele onderdelen van deze nieuwe werkwijze, volgens Tim clauwaert. Hij is CEO van intuo by Unit4. Ook zegt hij dat het verwacht wordt dat de trend zal doorzetten en digitaal performance management hierin een nog grotere rol gaat spelen. Wordt er bij jou meer feedback online of offline gegeven?

 

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op!

 

Foto door: Julia M Cameron via Pexels

Tags : afstand, bedrijfscultuur, feedback, thuiswerken,