Gelukkige werknemers? Dat heb je zelf in de hand! 


Gelukkige werknemers? Dat heb je zelf in de hand! 

Publicatie datum 12 april 2021

De kracht van een bedrijf zit voor een heel groot deel in de mensen die er werken. Betrokken en gelukkige werknemers zijn het belangrijkste en daarom besteden werkgevers hier steeds meer aandacht aan. Ze houden zich steeds meer bezig met wat ze als bedrijf willen uitstralenhoe is de cultuur en sfeer zodat werknemers elke dag met plezier aan het werk gaan? Maar natuurlijk is de medewerker ook zelf aan zet. Hij/zij bepaalt mede – of zelfs wel voor het grootste deel zijn of haar eigen werkplezier. Dit zijn een aantal zaken die belangrijk zijn. 

 

Uitgedaagd worden 

Heeft je medewerker plezier in de functie, voldoende verantwoordelijkheden en wordhij hierin genoeg uitgedaagd? Of is er een andere functie die beter bij hem zou passen of waarin hij meer zou kunnen leren? Kijk hier kritisch naar. Als iemand ongeschikt is in een bepaalde functie, bijvoorbeeld omdat hij niet de juiste competenties heeftdan zal hij ook ongelukkiger of minder succesvol zijn, hoe zeer hij ook zijn best doet. 

 

Zinvol werk doen 

Het werk wat iemand doet moet nuttig zijn. Hier haal je kracht uit, krijg je energie van en dit zorgt voor een positieve gemoedsstemming en motivatie. Daardoor zal een medewerker zich blijven inzetten om de doelen die de organisatie stelt te behalenHij kent de missie van jouw bedrijf, weet wat anderen eraan hebben en zal daar zijn steentje aan willen bijdragenHier kadiegene dan met trots en voldoening op terugkijken. 

 

Samenwerken 

Niets is leuker dan in een bedrijf te werken waar iedereen zich betrokken voelt, elkaar helpt en ondersteunt als een geoliede machine. Ook de sociale contacten tussen collega’s onderling op het werk en daarbuiten dragen eraan bij hoe aantrekkelijk iemand zijn job vindt. De bedrijfscultuur is dus een belangrijk element dat ervoor zorgt of je werknemer zich wel of niet in het bedrijf thuis voelt. En die bedrijfscultuur geef je met het hele team vorm. 

 

Vrijheid en autonomie 

Alleen maar simpelweg taken uitvoeren die een leidinggevende aan een medewerker vraagt kan geestdodend zijn. Als je daarentegen de werknemer juist de vrijheid en verantwoordelijkheid geeft om zijn eigen invulling eraan te gevendat hij of zij zelf initiatieven kan ontplooien om een opdracht tot uitvoer te brengen om de visie van het bedrijf te verwezenlijken, dan geeft dit weer een extra boost. Leidinggevenden moeten de ‘touwtjes uit handen’ durven te geven, daarmee laten ze zien dat zij hun medewerkers vertrouwen en serieus nemen. 

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling 

Hoe fijn is het als jouw werknemers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen binnen hun werkgebied. Als werkgever speel je hierin een actieve rolStimuleer je mensen om een training of opleiding te volgen welke past bij de eigen ambities en carrièreplannen. Op de korte en lange termijn geeft dit meerwaarde aan het werk dat iemand doet. En dit draagt natuurlijk weer bij aan de motivatie en inzet van je werknemers om er nog harder voor te gaan. Een win-win situatie.  

 

Contact

Zorg jij ervoor dat je medewerkers iedere dag met plezier werken? Weet jij hoe je medewerkers erin zitten? Een handig HR-instrument is het Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO), wil je hier meer over weten? Lees het in dit artikel of neem contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Wat kan PAVO Advice voor jou betekenen?

Hoe je in vier stappen kan besparen op de verzuimkosten

PAVO Advice, de full-service HR dienstverlener in West-Friesland

Tips en trick om HR te digitaliseren

Wanneer mag ik iemand ontslaan?

Kantoorrituelen en hoe vanzelfsprekend deze zijn

Thuiswerken doorzetten na de crisis?

Tags : carriere, gelukkige werknemers, ontwikkeling, persoonlijke groei, uitdaging, werk,