Help mijn medewerkers lopen weg


Help mijn medewerkers lopen weg

Publicatie datum 27 juli 2021

Heb jij het wel eens gehad? Dat een van jouw medewerkers zijn baan opzegt? Een goede medewerker die je eigenlijk niet kwijt wilt? Deze medewerker heeft misschien laatst nog een opleiding gevolgd of een leuke salarisverhoging gehad, dus waarom gaat de medewerker weg? 

 

Hoeveel wist je van de situatie van de medewerker af? 

Als eerst een kritische vraag voor jou als werkgever: in hoeverre heb jij oprechte aandacht gehad voor deze medewerker? Wist jij dat de medewerker open stond voor een nieuwe uitdaging?  

Het is heel belangrijk om te weten wat er bij de medewerker speelt. Niet alleen voor jou, maar ook voor de medewerker zelf. Zo kunnen jullie beide werken aan een stabiele toekomst. Jij weet wat er bij je medewerker speelt en waar zijn/haar uitdagingen liggen en de medewerker weet dat er oprecht aandacht is voor hem/haar. Als je hier voldoende tijd aan besteed, kun je ook tijdig inspelen op ontevredenheid. Je kunt dan zelf tijdig de keus maken of je er iets aan wilt doen om de medewerker te behouden. Een open en transparantie houding naar elkaar toe is dus heel belangrijk. De medewerker moet zich vrij voelen om dit soort zaken met je te bespreken. 

 

Heb jij onderscheidende secundaire arbeidsvoorwaarden? 

Daarnaast is het belangrijk om te bekijken waarin jij je onderscheid vergeleken andere werkgevers. Wellicht heeft een andere werkgever meer secundaire arbeidsvoorwaarden die aantrekkelijk zijn voor jouw medewerker(s), en is dat de reden van vertrek geweest. Dus bedenk eens welke aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden jij hebt. En zo niet, wat je wellicht kan bieden aan jouw medewerkers. Onderstaand een rijtje van onderscheidende secundaire arbeidsvoorwaarden: 

  • Fietsplan; 
  • Sporten via het werk (Bedrijfsfitness Nederland); 
  • Vrijdagmiddagborrel; 
  • Potje Mariokart in de pauze; 
  • Pensioen; 
  • Extra vrije dagen (ATV); 
  • Fitcoins: punten krijgen d.m.v. sporten en daarmee secundaire arbeidsvoorwaarden kopen; 
  • Babybonus; 
  • Centraal lunch organiseren op het werk; 
  • Salaris, de werknemer helpen met het afbetalen van een lening. 

 

Exitgesprek? 

Gaat je medewerker toch weg? Voer dan een exitgesprek met de medewerker. Kom erachter waarom de medewerker weggaat en welke verbeterpunten er volgens de medewerker zijn. Dit kan heel leerzaam zijn.  

 

Contact 

Hulp nodig bij het voeren van gesprekken met medewerkers? Of hulp nodig bij het bedenken of invoeren van secundaire arbeidsvoorwaarden? Wij denken graag met je mee! Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Gelukkige werknemers? Dat heb je zelf in de hand!

Communiceren met personeel.

Hoe werkt een persoonlijk  ontwikkelingsplan.

Hoe bevorder je werkgeluk bij jouw werknemers!

 

Tags : arbeidsvoorwaarden, exitgesprek, fietsplan, help, leegloop, motiveren, nieuwe werknemers, ontevredenheid, vrijdagmiddagborrel, werknemers,