Hoe ga je om met een rouwende medewerker?


Hoe ga je om met een rouwende medewerker?

Publicatie datum 30 november 2021

Hoe ga je om met een rouwende medewerker? 

Het kan voorkomen dat er in jouw organisatie een medewerker is die een dierbare verliest. Op dit moment is er wettelijk niks vastgelegd en is het vaak zoeken naar een weg om hiermee om te gaan. Bij een (groot) verlies kunnen emoties hoog oplopen en daarom is het heel belangrijk om oprechte aandacht te geven aan de medewerker, maar ook ruimte. Ruimte om het verlies een plekje te kunnen geven. In dit artikel nemen we je mee hoe je met een rouwende medewerker om kunt gaan en welke verlofopties er zijn.  

 

Verlof voor een rouwende medewerker 

Op dit moment is er bij wet, geen bijzonder verlof voor een rouwende medewerker geregeld. Wel bieden de meeste CAO’s de mogelijkheid om bijzonder verlof op te nemen bij het overlijden van een dierbare, zoals eerstegraadsfamilie, aangetrouwde familie, partner of kinderen. De medewerker heeft dan bijzonder verlof tot het afscheid, oftewel tot de begrafenis van de dierbare is geweest. Dit betekent natuurlijk niet dat jouw medewerker de dag na de begrafenis weer op het werk komt alsof er niks aan de hand is. Ieder mens gaat anders om met het verliezen van een dierbare, zo dus ook jouw medewerkers. Voor jou de kunst, om hier goed op in te spelen en mee om te gaan, om (langdurig) uitval te voorkomen. We geven hierbij een aantal tips. 

 

 Van het afscheid tot de eerste werkdag 

Je kunt niet verwachten dat de medewerker na het afscheid van een dierbare de volgende dag weer gaat werken. Het is heel belangrijk om in contact te blijven met de medewerker en vooral niet te pushen, want dit leidt vaak tot verzuim. Het is een logische reactie van de medewerker als hij/zij er nog niet aan toe is om te werken. Eerst moet er een stukje verwerking plaatsvinden, dus geef vooral de ruimte. Kijk wat goed voelt en bepaal hoe je omgaat met deze situatie.  

 Dit kan op meerdere manieren: 

  • Het geven van vrije dagen zonder dat dit de medewerker geld of vakantiedagen kost. 
  • De medewerker ziek melden wanneer er verwacht wordt dat de medewerker lange tijd zal uitvallen, dan volgt er begeleiding van de arbo arts.  
  • De medewerker de mogelijkheid geven om bijv. rouwbegeleiding te volgen. 
  • De medewerker verlofdagen laten opnemen.  

 Het geven van steun is essentieel 

Steun kun je op verschillende manieren geven. Persoonlijke aandacht, zoals hierboven ook kort is behandeld, is het allerbelangrijkste. Blijf in contact met je medewerker en praat over het verlies (en dus niet over het werk!). Zorg dat de medewerker een gerust gevoel krijgt en de ruimte krijgt.  

 Daarnaast bieden de meeste organisaties ook op andere manieren steun aan de medewerker, denk aan het sturen van een kaartje of een bos bloemen naar de medewerker. Dat is vaak het minste wat je kunt doen, want een verlies kan veel impact hebben. Op deze manier kun je in ieder geval een beetje steun betuigen, het laat weten dat je meeleeft en begrijpt dat dit geen makkelijke situatie moet zijn.  

 In sommige organisaties is de band zo goed dat je gaat condoleren, een rouwboeket stuurt of een rouwadvertentie in de krant plaatst. 

In gesprek blijven bij de start 

Als de medewerker zichzelf heeft hervonden en weer wilt beginnen met werken, blijft het weer heel belangrijk om in gesprek te blijven. Een terugval is niet raar. Start het werk langzaam op, vraag hulp/advies aan de arbo en blijf praten. Zorg ervoor dat de medewerker minder uren werkt of minder belastend werk uitvoert. Voorkom een te hoge werkdruk naast het rouwproces, want veel medewerkers kunnen dat op zo’n moment niet aan 

Contact 

Communicatie is ook in dit proces weer het sleutelwoord. Wil je over dit onderwerp eens sparren, neem dan gerust contact met ons op. Neem dan contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

Gerelateerde artikelen

Steeds meer mentale klachten bij thuiswerkers

Communiceren met je personeel 

Hoe bevorder je het werkgeluk bij jouw werknemers?

Tags : #afscheid, #bijzonderverlof, #dierbare, #pavoadvice, #rouw, #rouwverlof, #verdriet, communiceren, contact, personeel,