Hoe kan jij jouw medewerkers meer laten bewegen!


Hoe kan jij jouw medewerkers meer laten bewegen!

Publicatie datum 6 juli 2021

Tips medewerkers meer laten bewegen 

Beweging is voor elke medewerker belangrijk, en ook in elke functie. Bewegen zorgt voor minder verzuim, meer productiviteit, meer betrokkenheid en meer motivatie. Maar hoe laat jij als werkgever jouw medewerkers meer bewegen? In dit artikel neem ik je mee in tips om jouw medewerkers te stimuleren om te bewegen.   

 

Its My Life 

Allereerst neem ik jullie mee in de app Its My Life. Dit is een app voor organisaties waar de medewerkers gebruik van kunnen gebruiken. Medewerkers kunnen fitcoins verdienen door te bewegen. Met deze fitcoins kunnen er dingen beschikbaar worden gesteld door werkgever die de medewerkers kunnen kopen met de fitcoins. Medewerkers krijgen dus motiverende beloningen en gaan hierdoor meer bewegen. Ook onderlinge competitie of challenge is mogelijk.  

 

Ommetje 

Ook de ommetjes app is een leuke app voor medewerkers die meer willen bewegen. Je meldt je als organisatie aan en krijgt een code waarmee medewerkers kunnen inloggen. Wanneer een medewerker een rondje gaat lopen, tijdens lunch of voor of na het werk, zet hij de app aan en meet de app het rondje. Een medewerker krijgt punten na de wandeling en komt op een ranglijst van de organisatie. Ja, dit zorgt ook voor een competitie tussen de medewerkers. Jouw medewerkers gaan spontaan meer lopen! 

 

Samen sporten 

Ook het samen sporten wordt steeds beroemder onder verschillende bedrijven. Je kunt als organisatie natuurlijk aparte afspraken hebben met een sportfaciliteit. Of je kunt je aanmelden bij Bedrijfsfitness Nederland. Medewerkers kunnen dan bij verschillende sportfaciliteiten sporten met een korting van de werkgever. Ook hierdoor kun je als werkgever jouw medewerkers stimuleren om te gaan sporten.  

 

Aantal km voor goed doel 

Verder kun je nog een goed doel stellen waarvoor medewerkers kunnen lopen, fietsen, skeeleren en noem maar op. Je kiest bijvoorbeeld een dag, of een week en dan kunnen medewerkers per km een bepaald bedrag verdienen, en dat wordt door jou als werkgever gedoneerd aan een goed doel. Je medewerkers sporten en je doneert aan een goed doel, win-win situatie dus! 

 

Vitaliteitsruimte 

Voor de medewerkers die niet warm lopen voor bovenstaande tips kun je altijd nog een leuke vitaliteitsruimte in de organisatie maken. Je kan hier van alles en nog wat in doen, zoals: dartbord, minigolf, verschillende sportonderdelen, tafeltennistafel, voetbaltafel, biljart- of pooltafel, of andere leuke dingen. Zo zullen medewerkers misschien niet sporten maar zijn ze toch wel een beetje in beweging en even van hun werkplek weg.  

 

Contact 

Hulp nodig om jouw medewerkers meer in beweging te krijgen? Neem dan contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Meer aandacht voor fysieke arbeidsbelasting

Gelukkige werknemers? Dat heb je zelf in de hand!

Werkstress op de werkvloer: hoe herken en voorkom je het?

Hoe beweeg je meer op kantoor?

Hoe bevorder je werkgeluk bij jouw werknemers?

 

Tags : bewegen, fietsen, gezond, goed doel, metaal, motivatie, organisatie, skeeleren, vitaliteit, wandelen,