Human resource Trends 2020


Human resource Trends 2020

Publicatie datum 30 oktober 2020

Anno 2020 zien we steeds meer veranderingen in de wereld. Ook op het gebied van Human Resources zijn er al veel meer verschillen dan voorheen. Het is dan ook van belang dat HR-medewerkers mee gaan met de tijd en zich continu blijven ontwikkelen op werkgebied. Naar verwachting zullen er de komende jaren nog meer veranderingen plaats vinden. In dit artikel gaan we verder in op de Human resource trends.

 

Strategische personeelsplanning

In de publieke sector zit continu beweging. Alle veranderingen hebben invloed op het personeel. Onmisbaar bij het vormgeven van de strategische personeelsplanning is het gebruik van HR-analytics.  Zonder de juiste data en analyses kunnen er geen stappen gemaakt worden voor de toekomst. Organisaties krijgen meer inzicht op de behoeftes van het personeel door het gebruik van een strategische personeelsplanning.

 

Candidate engagement

Een grote verandering binnen HRM is dat in het verleden de kandidaat zijn best moest doen om de recruiter te overtuigen. Tegenwoordig is het precies andersom. De recruiter moet nu de kandidaat overtuigen. Het is hierbij van belang om een relatie op te bouwen met de kandidaat. Dit wordt ook wel Candidate engagement genoemd.

 

Employer branding

Wat is Employer branding precies? Volgens de auters van het boek ‘Bouwen aan het Nieuwe Employer Brand, Waasdorp, Hemminga en Roest is de definitie: “Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie verkrijgen en behouden als werkgever in de mindset van (potentiële) medewerkers en hun beïnvloeders met als doel het aantrekken en behouden van de juiste medewerkers”.

Employer branding is voor het creëren van een belevingswereld die centraal staat. Op deze manier wordt er op een duurzame manier omgegaan met de schaarste in de arbeidsmarkt.

 

Digitale transformatie

Door alle HRM-systemen op orde te hebben en mee te gaan in de tijd, wordt er een omgeving gecreëerd waarin medewerkers maximaal kunnen presteren. Dit is digitale transformatie.

 

Robotisering

Op het gebied van robotisering en artificial intelligence liggen kansen op het gebied van HRM. De komende jaren zal de invloed van AI en robotisering flink toenemen. Het is de bedoeling dat er bepaalde taken van een baan overgenomen zullen worden door AI en robotisering. Voor de HRM’er ligt de focus dus om te kijken welke rollen het werk waardevoller maken.

 

Contact

De komende jaren zullen er meer Human resource trends opduiken. Organisaties hebben bijna geen andere keuze dan met de trends en ontwikkelingen mee te gaan. Dit vergt veel trainingen, maar ook veel tijd. Wanneer er weer nieuwe trends bekend zijn dan laten wij dit weten. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn en Facebook!

 

Foto door Gije Cho via Pexels

 

Gerelateerde artikelen

Wanneer mag ik iemand ontslaan?

Oproepkrachten in 2020, hoe en wat?

‘Er zijn geen voordelen verbonden aan thuis werken..’

Werknemers in vaste loondienst worden geraakt

51% van de thuiswerkers is positief over de HR-afdeling

Tags : employer branding, HR, HR Trends, Human resource management, strategische personeelsplanning,