Investeer in je personeel


Investeer in je personeel

Publicatie datum 3 augustus 2021

Hoe hou jij je medewerkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je bedrijf en wat doe jij eraan om je medewerkers te laten groeien? Bied perspectief, dat kan door middel van opleidingen en trainingen. Investeren in een opleiding is namelijk investeren in je personeel. Dit heeft diverse voordelen. 

 

Motivatie

Investeer in je workforce, in de mensen die voor je werken, want dat wordt vaak goed gewaardeerd. Een medewerker voelt zich ook sneller verbonden met je bedrijf als hij zich kan ontwikkelen. Bied opleidingen aan en als meerdere collega’s dat ook nog eens samen kunnen doen, zorgt dit ook weer voor een band met elkaar.  

Op deze manier haal je steeds meer kennis in huis. Niet alleen de medewerker groeit, maar ook jouw bedrijf. Mensen zijn geneigd langer bij je te blijven als ze zich kunnen blijven ontwikkelen. 

 

Multi- inzetbaar

Meerdere collega’s met dezelfde kennis of complementaire kennis kunnen elkaar uitdagen. Hierdoor kunnen er leuke creatieve ideeën ontstaan. Ze kunnen elkaar helpen als iemand vastloopt. Het maakt je bedrijf ook een stuk flexibeler, je kunt ze namelijk ook op andere plekken inzetten als er hulp nodig is of iemand uitvalt. Medewerkers die zich blijven ontwikkelen zullen vaardiger, ondernemender en productiever worden.  

 

Opleiding/training

Er zijn natuurlijk verschillenden opleidingsvormen. Zorg voor een opleidingsplan voor de individuele medewerker of voor een groep. Je kan kiezen uit een breed palet dat varieert van e-learning tot bijvoorbeeld in-house maatwerk trainingen binnen je bedrijf. Hoe de training wordt gegeven kan dus ook een verschil maken. Kijk wat voor jou en je team het handigst is en het meeste oplevert. 

 

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Communiceren met je personeel

Hoe werkt een persoonlijk ontwikkelingsplan?

Hoe bevorder je werkgeluk bij jouw werknemers?

 

Tags : investeren, kennis, kosten, Medewerkers, ontwikkelen, opleiding, opleidingsvormen, studeren, voordelen, voortgang,