Kantoorrituelen en hoe vanzelfsprekend deze zijn


Kantoorrituelen en hoe vanzelfsprekend deze zijn

Publicatie datum 8 december 2020

Hoe groot of hoe klein het bedrijf ook mag zijn waar je werkt. Op iedere plek komen rituelen en gewoontes aan bod. Waar de een elkaar cadeaus geeft met verjaardagen, werkt de ander collectief door tijdens de pauzes. De een doet een borrel op vrijdag, waar de ander een pingpongtoernooi organiseert. Gewoontes sluipen er vaak in. Op moment zoals deze, waar we verplicht (meer) thuiswerken, merken we pas hoeveel waarde deze rituelen hebben. Het is niet gek dat je het mist om te kletsen bij het koffieautomaat of dat je het mist om te wandelen in de pauze. Bij PAVO is gevoel heel erg belangrijk. Er wordt veel tijd gestoken om elkaar als collega’s onderling een fijn gevoel te geven. In dit artikel worden inspiratiebronnen gedeeld en ook een deel van de rituelen en gewoontes die wij bij PAVO hebben.

 

PAVO-rituelen

Zoals eerder gezegd, wordt er bij PAVO veel waarde gehecht aan collega’s een goed gevoel geven. Tijdens het begin van deze crisis heeft iedereen een cadeau gekregen met een briefje erbij dat er aan ze werd gedacht. Met Pasen kregen zowel de werknemers als de klanten een chocoladehaas. Met verjaardagen leggen we allemaal geld bij elkaar en kopen we per persoon een mooi presentje wat bij hen past. Ook nemen we tegelijkertijd pauze en hebben we daar een aparte ruimte voor. Op vrijdagmiddag blazen we gezamenlijk stoom af en tussen de bedrijven door wordt er gepingpongd.

 

Normaal zijn we bedreven in elkaars leven, weten we hoe de weekenden waren en wat er bij klanten speelt. Nu zitten we veel thuis en spreken we elkaar minimaal een keer per week met videobellen. Maar door de afstand kunnen we de kleine rituelen en handelingen niet meer uitvoeren. De kopjes koffies moeten we voor onszelf zetten en de verjaardagsgebakjes moeten we alleen achter onze laptop eten. We creëren nieuwe gewoontes en we kunnen er steeds meer om lachen en van genieten.

 

Stand-up, huddle, morning start

De termen wijken van elkaar af, maar hetzelfde wordt bedoeld: ’s ochtends met hele team doorspreken wat er in het algemeen gaat gebeuren en wat er op de individuele takenlijsten staan. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn. Op zulke momenten kan je meeliften op de energie en drive van anderen, weet je wat er speelt en zo weet iedereen ook wanneer ze moeten starten. Dit kan ook online gedaan worden.

 

Middagtukkie

Een middagdip is waarschijnlijk iets wat herkenbaar is. Dat jij jezelf niet meer kan focussen rond 14:00/15:00 en je lijf een beetje sloom wordt. Dit gebeurt vaak na de lunch omdat je op kantoor vaak zit en je dus weinig energie verbruikt. En wanneer je gaat lunchen, dit veel energie kost voor je lichaam. Het is volledig natuurlijk om in te kakken. Maar waar hunkert je lijf naar op zo’n moment? Ja, een powernap of een siësta (van maximaal 20 minuten). Dit is wat ze ook bij Google op kantoor doen. Maar het is niet heel realistisch om van werkgevers te verwachten dat ze ruimtes inrichten op je te laten slapen of dat je ook echt maar 20 minuten weg bent. Je valt waarschijnlijk niet meteen in slaap en daarnaast kan het ook een beetje gek aanvoelen.

 

Als je een powernap wilt voorkomen kan je licht lunchen. Op die manier hoeft je lijf niet zoveel energie te verbruiken en ben je ook aan het eind van de dag actiever. Ook kan de pomodoro-techniek gebruikt worden. Dit om zo lang mogelijk, zo scherp mogelijk te blijven. Het is een timemanagement klassieker en bestaat al sinds 1980. Start met alle to-do’s op te schrijven op een leeg vel. Zodat alles uit het hoofd verdwenen is. Orden daarna alle to-do’s op een nette manier. Probeer de taken op zo’n manier te splitsen dat je er niet langer dan 25 minuten mee bezig bent. Zet daarna een timer voor 25 minuten en werk aan een doel. Vink het af en neem een korte pauze van maximaal vijf minuten. Doe dit vier keer achter elkaar. Zo ben je twee uur actief bezig geweest en raak je minder vermoeid.

 

Vervangende rituelen

Het geeft een gevoel van weemoed. Om te lezen over kantoorrituelen die tot voor kort vanzelfsprekend leken. Maar wat zo mooi is aan deze tijd, is de ruimte voor creativiteit en innovatie. Er kan collectief geluncht worden via Zoom. Er kan een Pubquiz georganiseerd worden in plaats van een Vrijmibo. Ook kan de Vrijmibo gewoon gehouden worden via het scherm.

 

Contact

Er kan contact gehouden worden o.a. middels deze apps: SkypeHousepartyGoogle HangoutsWhatsapp of met Microsoft Teams. Het online contact hebben, lost een deel van het probleem op. We blijven tenslotte ‘sociale dieren’ en hebben behoefte aan een klap op onze schouders, een hand of iemand kunnen lezen door middel van non-verbale communicatie. Berichten via Whatsapp of e-mail kunnen toch verkeerd geïnterpreteerd worden.

 

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Dankzij verplichte quarantaine raden werkgevers de coronaMelder af

Thuiswerken maakt eenzaam 

Meer fysieke klachten tijdens het thuiswerken

51% van de thuiswerkers is positief over de HR-afdeling

Communiceren met personeel

Werkstress op de werkvloer: hoe herken en voorkom je het?

Hoe beweeg je meer op kantoor?

 

Tags : gewoonten, gewoontes, rituelen, thuiswerken,