Ouderschapsverlof 2022


Ouderschapsverlof 2022

Publicatie datum 27 juli 2021

Goed nieuws voor papa en mama’s en natuurlijk ook voor werkgevers! Vanaf 2 augustus 2022 krijgen ouders die ouderschapsverlof opnemen, 9 weken ouderschapsverlof doorbetaald door het UWV. 

 

Je hebt recht op 26 weken ouderschapsverlof, tot het 8e levensjaar van het kind. Op dit moment is ouderschapsverlof onbetaald, tenzij er onderling andere afspraken zijn gemaakt (of bijvoorbeeld in de CAO). Per 2 augustus 2022 kun je de eerste 9 weken doorbetaald krijgen van het UWV. Voorwaarde is wel dat deze 9 weken in het eerste levensjaar van het kind worden opgenomen. Zo krijg je als gezin meer tijd om te wennen aan de nieuwe situatie en kun je samen bewuste keuzes maken over de verdeling van werken en zorgen. Wil je het verlof later opnemen? Dan kun je gewoon de 26 weken onbetaald verlof opnemen. 

 

De uitkering wordt betaald door het UWV en bedraagt 50% van het dagloon, tot 50% van het maximum dagloon.  

 

En andere landen dan? 

Wij zijn in Nederland niet bepaald koploper op dit gebied (helaas). Gelukkig zie je de laatste tijd wel veranderingen: het geboorteverlof voor de partner is uitgebreid en met de wijziging in ouderschapsverlof, worden er stappen in de goede richting gezet. Als je optimaal wilt genieten van ouderschapsverlof als kersverse papa en mama, kun je beter in Zweden of Zuid-Korea bevallen. 

 

In Zweden hebben de ouders na de geboorte ieder twee weken betaald ouderschapsverlof. Na die twee weken krijgen ze nog eens 480 dagen verlof, waarvan minimaal drie maanden bedoeld zijn voor de vader. Ze krijgen een jaar lang 80% van hun salaris doorbetaald. 

 

Zuid-Korea is absoluut koploper op het gebied van ouderschapsverlof. Kersverse ouders krijgen daar 52,6 weken betaald verlof. Minimaal 40% van het loon wordt doorbetaald met een max van €768,- per maand. Dit verlof kun je opnemen tot je kind 8 jaar is. Meestal nemen de moeders het eerste jaar verlof op. Als de vader het tweede jaar het stokje overneemt, dan krijgen zij drie maanden verlof waarvan 100% wordt doorbetaald, tot een max. van €1152,- p.m. 

 

Wil je het iets dichterbij zoeken? Ook Duitsland heeft een aantrekkelijke regeling. Hier krijgen beide ouders samen 12 maanden betaald ouderschapsverlof. Als beide ouders er gebruik van maken, krijgen ze er nog 2 maanden bij. Als ouder ontvang je hier twee derde van je eerder genoten salaris (minimaal €300,- en maximaal €1800,-). Je krijgt deze uitkering ook als je geen werk had voor de geboorte van je kind. 

 

Contact

Heb je meer vragen rondom het opnemen van ouderschapsverlof of andere HR zaken? Neem dan contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

Minder vakantiedagen opgenomen in 2020 en uren over?

Hoe bevorder je het werkgeluk bij jouw werknemers?

 

 

Tags : doorbetaald, geboorte, kind, moeder, ouderschapsverlof, regeling, salaris, vader, zwangerschapsverlof,