Recruitment in de zomer op een lager pitje


Recruitment in de zomer op een lager pitje

Publicatie datum 5 augustus 2020

De crisis waar wij ons nu in bevinden heeft zeker gevolgen voor Recruitment-Nederland. Er zijn over het algemeen minder aanvragen naar Recruitment diensten. Bij veel bedrijven staat het zoeken naar talenten op een lager pitje. De warme maanden staan al niet bekend om een vetpot maar deze zomer heeft een heel nieuw niveau bereikt. 

 

Trends onderzoek

Dankzij het HR-trends onderzoek van Berenschot, Performa Uitgeverij en AFAS Software weten we dat de druk op recruitment is afgenomen en naar verwachting nog meer zal gaan afnemen. Dit komt niet alleen door de warmte van de zon, maar voornamelijk door de pandemie waar we in zitten. Recruiters geven wel aan, dat ondanks de rust, het wel makkelijker is om mensen te vinden. Zij ervaren minder problemen bij het werven en selecteren van kandidaten. Dit is de start van een nieuwe trend. Aangezien er door de economische hoogtijdagen van de afgelopen jaren en de daaruitvoortvloeiende ‘war for talent’, de druk op het vinden van geschikt personeel flink was opgelopen. Nu is het alleen nog hopen op bedrijven die vertrouwen hebben/krijgen in de economie en weer recruiters gaan aantrekken. In de IT-sector wordt er nog volop gezocht. Deze markt liep in maart 2020 slechts met 11% procent terug.

 

4,3% werklozen

Het aantal werklozen in Nederland is in de afgelopen drie maanden van 131.000 naar 404.000 gegroeid. Dit staat gelijk aan 4,3% van de beroepsbevolking. Een jaar geleden lag dit percentage nog op 3,4. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking. Ook registreerde het UWV eind juni 301.000 lopende WW-uitkeringen. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met die van mei. Dit zorgt er wel voor dat de vijver waar recruiters uit kunnen vissen, groter aan het worden is.

 

 

Maatregelen, getroffen of in overweging/voor- bereiding

 

Maatregelen

Tijdens de huidige recessie is er bij de meeste bedrijven geen noodzaak om nieuwe mensen aan boord te halen. Bij meer dan een derde van de onderzochte organisaties is er sprake van een vacaturestop. De verwachting is dat de markt vanaf september meer open gaat. Bij veel organisaties staat de inhuur van tijdelijk personeel staat ook niet langer hoog op de agenda. Deze dalende vraag wordt versterkt door het feit dat het aantal overstappers tussen bedrijven afneemt. Door de onzekere marktomstandigheden is het logisch dat mensen honkvaster worden en ze minder op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Deze cijfers zijn naarmate de zomer al meer veranderd en de verwachting is dat er in september meer mensen de arbeidsmarkt weer opgaan. Dit is terug te zien in de uitkomsten van het onderzoek van Berenschot en Performa Uitgeverij.

 

Contact

Kortom: De zomer is voor vele rustig, in ieder geval tot het begin van september. Dan gaan we zien we de gevolgen van Corona meer zien. Deze tijd kan gebruik worden voor het opschonen van de contactenlijst, cursussen, verbeteren van de searchprocessen of meer gaan focussen op gender neutrale vacatureteksten schrijven.

 

Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op!

Foto door Tim Mossholder via Pexels

Tags : crisis, recruiters, recruitment, zomer,