Thuiswerktijd – Cees van der Pouw


Thuiswerktijd – Cees van der Pouw

Publicatie datum 8 april 2021

Wij leven al bijna een jaar in het ‘nieuwe normaal’. Hoe gaat het onze werknemers van PAVO Advice eigenlijk af? Worden ze al gek? Missen zij het geklets met hun collega’s al? Hebben ze nieuwe hobby’s ontwikkeld? Wij nemen bij onze collega’s een kijkje in hun thuiswerksituatie en vragen hen het hemd van het lijf. Deze keer is het Cees van der Pouw. Hij is sinds de start van PAVO Advice in september 2017 mede-eigenaar.

 

Wie ben jij?

Cees van der Pouw, 59 jaar. Ik ben Senior Consultant en samen met mijn zoon Roy eigenaar van PAVO Advice en Vacatures in West-Friesland. Sinds kort woon ik samen met mijn vrouw in Wognum.

 

Hoe was de eerste omschakeling van op kantoor werken naar thuiswerken een jaar geleden?

Ja dat ging prima. Ik ging er vanuit dat het thuiswerken van korte duur zou zijn, maar dat bleek niet het geval. Hoe langer het duurde hoe minder leuk ik het begon te vinden. In het begin dacht ik: ‘prima’, maar naarmate de tijd verstrijkt waarin je je collega’s niet kan zien wordt het toch anders. Ik begon de mensen en de gesprekken steeds meer te missen. In de eerste golf had ik geen idee dat het zo lang zou duren. Ik had ook geen paniek rondom het bedrijf.

 

In welke opzichten heb jij je ontwikkeld?

Ik ben nog meer multifunctioneel geworden, dan ik al was. Daarmee bedoel ik dat ik gemakkelijk met meerdere dingen tegelijk bezig kan zijn, zonder focus te verliezen op ieder individueel punt. Mijn efficiency ratio is vergroot.

 

Welke dingen ben je gaan doen op het moment dat je je minder goed kon concentreren thuis?

Ik heb daar geen last van. Of ik nu tien uur achter mijn scherm moet zitten, of niet. Ik kan mij goed focussen op hetgeen wat ik moet doen.

 

Lees ook: Thuiswerktijd – Joost Seeboldt 

 

Hoe probeer jij werk en privé gescheiden te houden?

Ik kan werk en privé scheiden als ik zeg: ‘nu stop ik er mee en dan is het ook klaar’. Dat kan op ieder moment zijn en dan zeg ik: ‘nu even niet’ en dan kan ik het ook loslaten. Het is een bewuste keuze om ook ’s avonds te werken, daar voel ik mij goed bij. Mijn bewustwording rondom werk is sterk. Ik weet wat ik moet doen, wat ik kan doen en dit kan ik voor mijzelf bepalen zonder dat ik mijzelf stress aanpraat.

 

Heb je een routine weten te creëren voor jezelf?

Ja, ik heb een strakke agenda en daar hou ik mij aan. Ik begin meestal rond half acht/acht uur. Normaal probeerde ik altijd om acht uur op kantoor te zijn maar nu zonder reistijd ga ik eerder achter mijn computer zitten. Ik neem pauze tussen twaalf en een uur. Lunchen doe ik acht van de tien keer samen met mijn vrouw. We gaan niet zo lang en uitgebreid zitten als we dat op kantoor deden met het hele team. De wens is er wel om in lunchtijd naar buiten te gaan met mijn vrouw, maar dat lukt helaas niet altijd. Ik probeer wel dagelijks te wandelen, maar de omstandigheden moeten wel plezierig zijn.

 

Lees ook: Thuiswerktijd – Esmee Veenstra

 

Wat zou je ideale verdeling zijn wat betreft kantoor- thuis ratio?

Ik bekijk dit vanuit mijn huidige rol en hoe ik die nu vervul. Momenteel bedien ik nu primair klanten. Mijn week is daarom heel goed gevuld. Ik moet mijn agenda heel goed managen zodat ik alles doe wat ik moet doen. In de huidige situatie met het werk wat ik voor klanten doe, moet ik veel videobellen. Dan is thuiswerken makkelijker want op kantoor zitten we in een grote ruimte en om de rest van de collega’s dan niet te storen verhuisde ik met regelmaat naar de ‘lunch’ kamer met mijn hele hebben en houden. Thuis hoeft dat niet, daar kunnen beeldschermen blijven staan waar ze staan. Momenteel ga ik één dag per week naar kantoor. In de ideale situatie, wanneer het virus weer weggaat en we weer echt vrij mogen bewegen, kies ik voor 50/50. Als het aantal uren qua klanten minder wordt, wil ik volledig naar kantoor. Zodat ik het bedrijf op locatie kan managen.

 

Welke tips heb je voor andere thuiswerkers?

Doe niet zoals ik en hou rekening met de balans tussen werk- en privé. Werk wel georganiseerd en hou focus op de juiste dingen.

 

Tot slot

Wij zijn een klantgedreven organisatie. Een klant verdient dezelfde service en mag geen hinder ervaren of je nu vanuit huis werkt of vanaf kantoor.

 

Contact

Cees van der Pouw heeft ons meegenomen in zijn thuiswerksituatie, dank daarvoor! Binnenkort gaan we weer een kijkje nemen bij een andere collega. Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

De start van PAVO Advice

Thuiswerktijd – Esmee Veenstra

Maak kennis met PAVO Advice

Minimaliseer de afleiding tijdens thuiswerken nu!

Thuiswerktijd – Joost Seeboldt 

Thuiswerk tips

Meer fysieke klachten tijdens het thuiswerken

Tags : Cees van der Pouw, eigenaar, HR, ondernemer, pavo advice, recruitment, Senior Consultant,