Thuiswerktijd – Joost Seeboldt


Thuiswerktijd – Joost Seeboldt

Publicatie datum 18 februari 2021

Auteur: Esmee Veenstra

Wij leven al bijna een jaar in het ‘nieuwe normaal’. Hoe gaat het onze werknemers van PAVO Advice eigenlijk af? Worden ze al gek? Missen zij het gesmak van hun collega’s al? Hebben ze nieuwe hobby’s ontwikkeld? Wij nemen bij onze collega’s een kijkje in hun thuiswerksituatie en vragen hen het hemd van het lijf. Deze keer is het Joost Seeboldt. Hij werkt sinds juli 2019 bij PAVO Advice.

 

Wie ben jij?

Ik ben Joost Seeboldt en 39 jaar oud. Ook werk ik al een tijdje als RPO Consultant bij PAVO Advice. Ik woon in Edam met mijn vrouw en twee dochters.

 

Hoe was de eerste omschakeling van op kantoor werken naar thuiswerken een jaar geleden?

Ja, het begin was vooral pittig. Aangezien de kinderen ook thuis waren. En op zich hebben we bij PAVO Advice werk wat we goed thuis kunnen doen. Het was vooral een spannende tijd. ‘Wat gaat er gebeuren?’ ‘Wat verwachten de klanten van ons en hoe zijn de afspraken met hen?’ ‘Moeten we meer of minder doen?’. De eerste keer in maart was dus een spannende tijd. Er was echt wat aan de hand en ik voelde ook echt een soort gezonde spanning van: ’wat moeten we nu doen en wat wordt er van ons verwacht om hier doorheen te komen’. Het thuiswerken zelf was niet zo’n probleem, maar de hele situatie er omheen was heel spannend. We konden hiervoor namelijk al goed thuiswerken. Ik werkte op maandag al thuis en als ik klant afspraken had, begon ik thuis.

 

In welke opzichten heb jij je ontwikkeld?

Wat ik vooral heb geleerd is de tijd nemen voor dingen en te focussen. Op het werk raakte ik snel afgeleid. Ik heb dankzij deze tijd een hogere productiviteit gekregen. Hopelijk kan ik deze focus in de toekomst meenemen wanneer we weer naar kantoor mogen. Dan ga ik mijn taken verdelen over de dag, dus: ‘dan ga ik dit doen en dan ga ik dat doen’. Dan reserveer ik de tijd daarvoor. Dus mijzelf minder laten storen.

 

Welke dingen ben je gaan doen op het moment dat je je minder goed kon concentreren thuis?

Hardlopen heb ik opgepakt. Ik heb de 15 kilometer aangetikt. Ook maak ik regelmatig een ommetje. Ik ben meer tijd gaan nemen voor een lunch. Thuis raak je minder snel uit je concentratie. Je wordt niet gestoord. Op kantoor staat er om 12:00 iemand naast je bureau met de vraag of het al tijd is om een broodje te eten. Als je thuis in de zone zit, dan ga je door en dan eet je later wel iets. Als je de gelegenheid krijgt, blijf je ontzettend productief. En anders even bewegen, sporten en een ommetje maken.

 

Lees ook: Thuiswerktijd – Esmee Veenstra

 

Hoe probeer jij werk en privé gescheiden te houden?

Weinig, ik krijg van PAVO advice veel vrijheid. Dus als ik in mijn vrije tijd iets moet doen, ga ik daar niet over zeuren. Ik werk in principe aan de eettafel. Het kan ook gebeuren dat ik ’s middags of ’s avonds op de bank verder ga.

 

Heb je een routine weten te creëren voor jezelf?

Jazeker, het is niet een vast ritme. Het ligt eraan hoe de dag loopt. Als ik ’s ochtends de laptop open klap en de tijd heb genomen, dan neem ik tussendoor een paar broodjes. Als ik uit mijn concentratie raak ga ik in de middag lopen. Wanneer dit niet gelukt is, ga ik aan het einde van de dag alsnog lopen. Ook heb ik twee kinderen waar ik rekening mee moet houden. De twee meiden gaan op maandag en op woensdag naar de opvang. Op dinsdag past een oma op de oudste. We plannen om de jongste dochter heen. Het is een kwestie van effectief proberen te zijn in de uren dat zij slaapt.

 

Zo ja, hoe ziet die eruit? Mijn huidige routine ziet er nu ongeveer zo uit:

Eigenlijk is het heel simpel. ’s Ochtends ga ik searchen en contacten leggen. Daarna dus wat eten in de middag en misschien een ommetje. ’s Middags doe ik mijn interviews en bel afspraken.

 

Lees ook: Thuiswerktijd – Cees van der Pouw

 

Wat zou je ideale verdeling zijn wat betreft kantoor- thuis ratio?

Ik werk nu vier dagen per week. Het liefste zeg ik twee om twee dagen. Het is gewoon een makkelijke verdeling. Aan de andere kant vind ik het ook niet erg om weer vier dagen buiten huis te zijn. Als ik bijvoorbeeld bij een klant ben of een leuke kennisdeling- of sessie heb. Het is ook wel weer lekker om onderweg te zijn. Qua efficiency is twee om twee het beste. Ik mis het wel met mensen op kantoor. Dit omdat ik ontzettend leuk werk heb en met leuke mensen werk. Dat is altijd een bron van enthousiasme gewest.

 

Welke tips heb je voor andere thuiswerkers?

Vraag om hulp in je omgeving als je bijvoorbeeld met kinderen zit of als je geen goede plek hebt om te werken. Zowel aan de mensen in je omgeving en aan je werkgever.

 

Tot slot

Het komt allemaal wel goed.

 

Contact

Dank Joost Seeboldt voor deze inkijk in jouw thuiswerk situatie. Binnenkort gaan we weer een kijkje nemen bij een andere collega! Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn, Instagram en Facebook!

 

Gerelateerde artikelen

De start van PAVO Advice

Thuiswerktijd – Cees van der Pouw

Thuiswerktijd – Esmee Veenstra

Maak kennis met PAVO Advice

Minimaliseer de afleiding tijdens thuiswerken nu!

Thuiswerken maakt eenzaam 

Thuiswerk tips

Meer fysieke klachten tijdens het thuiswerken

 

Tags : HR, Joost Seeboldt, pavo advice, recruiter, rpo, thuiswerken,