Tips: waar let je op bij een online sollicitatie als interviewer?


Tips: waar let je op bij een online sollicitatie als interviewer?

Publicatie datum 8 februari 2021

2021 is niet alleen een raar jaar wat betreft werk voor sollicitanten, maar ook voor HR-personeel, eigen ondernemers en Recruiters. De ene branche heeft te maken met financiële tekorten waarbij de andere met spoed meer personeel nodig heeft. Er is in deze tijd dus nog steeds behoefte aan personeel. De kans dat je deze mensen online voor het eerst gaat spreken is groot.

 

Tips

Een sollicitatiegesprek is niet niks. Voor veel mensen is dit iets spannends en een start voor een nieuw begin. Dit kan face-to-face al spannend zijn, laat staan online. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze zichzelf via een scherm minder goed kunnen verkopen en worden daardoor alleen maar zenuwachtiger. Hierbij enkele tips om een online sollicitatie goed te begeleiden als interviewer.

 

  1. De voorbereiding is het halve werk

Het komt nog steeds voor dat de interviewers de verkeerde cv’s voor zich hebben. Het is een menselijke fout, maar erg slordig. Hierdoor kan je een slechte indruk over jezelf en het bedrijf geven. Dit is een fout wat je kan voorkomen.

 

  1. Niet te veel hooi op je vork nemen

Slordigheidsfouten zoals een verkeerd cv erbij pakken of een verkeerde naam noemen, kan je minimaliseren door niet te veel sollicitatiegesprekken op één dag in te plannen. Je kan een uur tussen de gesprekken en een maximum van 4 gesprekken per dag inplannen.

 

  1. Maak aantekeningen

Je hoeft geen griffier of iemand bij het gesprek te hebben die woord-voor-woord alles notuleert van het online sollicitatiegesprek. Maar maak wel aantekeningen tijdens het gesprek. Door de belangrijke dingen op te schrijven, kun je je makkelijker herinneren wie deze persoon is en wat deze persoon kan. Qua AVG mag je aantekeningen maken, mits je dit later weggooit. Wil je het wel bewaren? Dan mag dit alleen met toestemming.

 

  1. Wees transparant over het proces

Ook al is het misschien jouw honderdste gesprek. Het blijft voor de kandidaten vaak erg spannend. Probeer hen helderheid te geven over de opbouw en duur van het gesprek. Zo weet de kandidaat wat hij kan  verwachten. Faciliteer, stel vragen en laat de kandidaat aan het woord, luister aandachtig en vraag door. Het doel is om zoveel mogelijk over de kandidaat te weten te komen.

 

  1. Smalltalk

Zoals al eerder benoemd is, zijn sollicitatiegesprekken een spannende aangelegenheid. Als iemand verlegen of nerveus overkomt,  wil dat niet per definitie zeggen dat de kandidaat ongeschikt is. Dus neem ook de tijd om hem/haar op zijn/haar gemak te stellen. Dit kan je doen door het gesprek eerst luchtig te beginnen door te vragen hoe het gaat en smalltalk onderwerpen aan te snijden. Geef ook aan wat de verwachting is wanneer de verbinding verbreekt. Wissel daarom in het begin van het gesprek telefoonnummers uit.

 

  1. De sollicitant is koning

Wist je dat 32% van de mensen die een slechte candidate experience hebben, dit van plan is om te delen met mensen om hen heen. Dit is natuurlijk geen visitekaartje voor je bedrijf. Blijf daarom altijd iemand goed behandelen, ook als je na een minuut al weet dat dit niet de persoon is voor het bedrijf.

 

  1. Voorkom alleen maar standaardvragen

De vragen omtrent ambitie en carrière verwachtingen zijn vragen die in bijna ieder interview terugkomen. Kandidaten kunnen zich daarop voorbereiden en daardoor het antwoord geven, waarvan zij denken dat jij het wilt horen. Dit zegt meer iets over het voorbereidingsvermogen van een kandidaat. Stel dus ook onverwachte vragen, waardoor het ‘ware’ karakter van een kandidaat naar voren komt. Zo krijg je informatie los die de kandidaat anders wellicht nooit zou delen. Denk aan: ‘Als alles zou morgen op carrièregebied, wat zou je dan graag willen doen?’ en ‘Wat was jouw leukste bijbaan ooit en waarom?’. Heb je inspiratie nodig? Hierbij een lijst met de 78 meestgestelde sollicitatievragen.

 

Contact

Let er op dat je goed voorbereid bent en dat je sollicitanten op hun gemak stelt. Online sollicitaties blijven spannend en jij kan het makkelijker maken door het ijs te breken en transparant te zijn. Wil je ook de tips lezen vanuit het perspectief van een sollicitant? Klik dan hier! Wil je op de hoogte blijven van de actualiteiten rondom HR en Recruitment? Hou de nieuwspagina in de gaten of neem contact met ons op. Vergeet PAVO Advice niet te volgen op LinkedIn en Facebook!

 

Foto door Magnetme via Pexels

 

Gerelateerde artikelen

Tips: waar let je op bij een online sollicitatie als sollicitant?

Minimaliseer de afleiding tijdens het thuiswerken nu!

Thuiswerk tips

Thuiswerken maakt eenzaam 

Meer fysieke klachten tijdens het thuiswerken

Hoe motiveer je medewerkers

Het oplichterssyndroom: Het gevoel om door de mand te vallen

Tags : interviewer, ondernemer, online sollicitatie, recruiter, sollicitatie, sollicitatiegesprekken,