WAB 2020 


Vanaf 1 januari treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Weet jij al als ondernemer welke maatregelen je hiervoor moet treffen?

Wet Arbeidsmarkt in Balans 2020
Vanaf 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking. Het uitgangspunt van deze wet is het verkleinen van de kloof tussen flexwerkers en werknemers met een vast contract. Door de wet verandert er veel in het arbeidsrecht voor jou als werkgever, maar ook voor je werknemer. Vanaf 1 januari is onder andere het volgende veranderd:

WW-Premie
De sectorpremie is vervallen en je betaalt als werkgever WW-premie naar type contract (vast of flexibel), dit verschil is ongeveer 5%. Zowel werkgever als werknemer moet het contract voor onbepaalde tijd getekend hebben. Heb je dit niet? Zorg dan voor een getekend addendum om de lage WW-premie te mogen hanteren. Je hebt hiervoor tot 1 april de tijd.

Transitievergoeding
Werknemers hebben vanaf hun eerste dag van hun arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding. Dus ook bij ontslag in proeftijd! Het is verstandig om hier alvast een ‘potje’ voor te reserveren. Bij lange dienstverbanden wordt de opbouw van de transitievergoeding verlaagd.

Oproepcontracten
Er geldt een minimumduur per oproep van 3 uur, de werknemer moet ten minste vier dagen van tevoren opgeroepen worden en het opzegtermijn is vier dagen. Als werkgever ben je verplicht om na twaalf maanden een aanbod te doen van het gemiddeld aantal verloonde uren in de voorgaande twaalf maanden. Ook is het verplicht geworden om op de loonstrook te vermelden of er sprake is van een oproepovereenkomst.

Wil jij graag meer informatie of advies wat voor maatregelen jouw bedrijf kan, maar vooral ook moet nemen? Neem contact met ons op! Een strippenkaart is een ideale uitkomst om gericht advies te krijgen over bijvoorbeeld deze WAB-wijzigingen.

 Volg ons ook op LinkedIn en Facebook 

Wilt u sparren over de WAB?

Neem dan contact op met ons

Strippenkaart

Wil je advies inwinnen, met ons sparren of bijvoorbeeld functieprofielen of een personeelshandboek laten opstellen? Koop een strippenkaart. Deze strippenkaart koop je vooraf en is vanaf aankoop 12 maanden geldig. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact ons